söndag 6 mars 2011

Trötta, men lyckliga hundar =)

Som vanlig rinner tiden iväg och bloggen lider! =(

Förra helgen var det grupputställning i Laihela och Neiti gjorde väldigt väl ifrån sig! Vann bruksklassen med UTM (1a) fick sedan också CK. I Bästa tik-ringen placerade hon sig 2a och fick Reserv-Certet. Jag är mycket stolt över både sambon och Neiti som gjorde fint ifrån sig i ringen! Tack ska även "mumma" ha som kom dit bara för vår skull.
Bedömningen gick såhär: 
Erinomainen narttu. Hyvä pää, otsapenger voisi olla hieman selvempi. Kaunis kaula. Erittäin hyvä runko, ylälinja ja raajat. Jäntevä selkä. Hyvälaatuinen karvapeite. Liikkuu erittäin hyvin. Miellyttävä käytös.
Fritt översatt: Utmärkt tik. Bra huvud, stopet kunde vara tydligare. Vacker hals. Mycket bra kropp, överlinje och lemmar. Muskulös rygg. Päls av bra kvalite. Rör sig mycket bra. Tilltalande lynne.

Vi väntar fortfarande på Neitis löp, men börjar misstänka att hon sparar sig till sommaren så att tävlingssäsongen går till spillo!

Nu har vi äntligen fått mildare och vackrare väder så man har haft möjligheten att vara ute med hundarna. Det har både matte och hundarna gillat =)

Idag har vi haft friluftsdag med hundarna nere vid ett av deras favoritställen, sommarstugan. Vi har lekt, grillat korv, lekt igen, druckit varm kakao (dock inte hundarna) sedan ännu mera lek =). Nu har vi fyra slagna hjältar härhemma. Svårt att säga vem som har njutit mera vi eller hundarna! Typsikt bara var ju att kamerans batteri lade av nästan direkt vi kom dit idag =(. Men några bilder från veckan och från idag kan jag bjuda på =)
















4 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till Nettis placering så kul att det går så bra för er!
Härliga biler på dina hundar.
Här i Skåne är det så gott som bar mark det är mest på stiga i skogen där solen inte nått fram det kan vara lite isfläckar.
Ha det gott å var rädd om er.
Kram
Towe , Ricco, Alfons

Kati sa...

Neiti och vi tackar så mycket =).

Här är det fortfarande en hel del snö, men den har nu börjat att smälta så det är på bättringsväg iaf =)
Roligt att höra du gillade bilderna =)
Ha de så bra ni med!

Kramar
Kati och vovvarna

Anonym sa...

Hej Hej på Er!
Hoppas att allt är väl med Er!
Här är det bra våren har anlänt men vi saknar värmen skönt att all snö e borta!
Tiden den bara rusar nu e vi inne i April har anmält Ricco & Alfons till utställning nere i Skanör-Falsterbo en inofficiell gäller å träna lite tills den stora officiella i Hässleholm i Maj månad.
Skall du ställa Netti något?
Vi har tagit prover å skickat till Usa på Ricco han e optigen clear så nu e han färdig för Avel så det känns skönt min uppfödare skall hjälpa mej å ta lite bra bilder som vi kan lägga ut på honom sen när han e ny trimmad!

Ha det gott!

Kram Ricco & Alfons å Towe

Kati sa...

Hejsan!

Allt är nog bra med oss! =) Lider lite av tidsbrist så bloggen blir inte så ofta uppdaterad =(

Neiti är nu anmäld till 3 utställningar i april månad, 1 Internationell nu nästa helg och så 2st grupputställningar i slutet av april.

Jätteroligt att höra att Ricco är testad fri. Tack och lov så är Neiti friad via hennes föräldrar så det behöver jag inte tänka på då jag ska ta valpar med henne =).

Ha det så bra och ett stort lycka till på era utställningar! =)

Kramar
Kati och vovvarna