tisdag 28 juni 2011

Vad kan man säga?

Förra veckan verkade vara en lyckovecka för våran del.

Vi kan börja med att Kiira (Hillfire Tri To Be Good) fick hem sin Ykkösruusuke (näyttely/utställning) från Shetlanninlammaskoirat ry.



Sedan så blev det lyckade parningar mellan Kossu och Neiti. Neiti hämtades hem på torsdag från Kossu och hans ägare. Ett stort tack till Kossus ägare för att ni hade så bra hand om våran dam!


Sedan på fredag morgon bar det av med 3 människor och 4 hundar upp till Lappland. Vi hade hyrt världens mysigaste stuga (Bilder från resan kommer då jag hunnit föra över alla på datorn) i Tervola (Reutuaapa). På lördagen bar det då av in till Rovaniemi med hundarna för att delta i den Internationella hundutställningen. Först ut var Neiti och hon fick UTM 1 (1,1a) sedan även CK. Nåväl hon kommer ju vidare till bästa tik ringen och eventuellt har en chans att få Certet då det även fanns championtikar och några andra tikar som fått CK på placering. I bästa tik ringen så var det fyra tävlande. En juniortik, en svensk öppen tik, Neiti (från bruksklassen) och 1 championtik. Domaren tittade länge och väl på tikarna och så hade han Neiti och championtik att springa ett varv runt. Tittade igen länge och väl. Sedan fick juniortiken och öppen tiken springa ett varv runt och stanna bakom championtiken. Då blev jag supernervös. Endera kommer Neiti att placeras som fjärde bästa tik (och får varken cert eller annat) eller så kommer hon att placeras som 1a och få Certet. Och javisst, hon vinner tikarna får CERT och CACIB! JEEEE! Glädjen kan inte beskrivas =) Men vänta hon ska ju nu tävla om Bäst i Rasen mot en championhane. Där vinner championhanen över Neiti men hon blir ju Bäst i motsatt kön!!! Wow, detta var verkligen en chock! Så nu har championklockan börjat ticka! Nåväl, det blir en paus i utställningarna nu om damen är dräktig. Så hoppas vi på små söta cockervalpar som går i sin mammas och pappas fotspår!


Även Kiira och Haamu ställdes ut. Haamu fick UTM och Kiira MG. Kiira var inte alls med på noterna och för att vara riktigt ärlig så var matte inte alls med och jobba alldeles för lite med Kiira innan och under bedömningen. Men en fin bedömning fick hon iaf.

Hoppas ni alla hade en trevlig midsommar!
Vi hade en helt fantastisk midsommar!


Kati


6 kommentarer:

towericcoalfons sa...

Grattis Grattis till championatet och att det gått så bra för Nettie.
Hoppas att det e valpar å vilken fin hane ni valt till henne.Skall bli kul å se bilder på valparna .
Ha det gott å ser fram emot bilderna när ni var i stugan.

// Ricco & Alfons & Towe

Jeanette sa...

sv: Nenya tackar :D

Hoppas det blir puppisar ^^

Kati sa...

Tack =) Nu har FI UCH klockan börjat ticka, men nu blir det ju som sagt uppehåll i utställningarna åtminstone till nästa år. =)
Vi hoppas också att parningen lyckades, det får vi se nu den 21.07 då vi ska på ultra.
Bilder finns på adressen:
https://picasaweb.google.com/KatiHaggblom/RovaniemitripMidsummer2011#

Kati sa...

Tack Jeanette! =)

Eddie & Dino sa...

Wow, vilket prima resultat i Rovaniemi! Neiti är verkligen värd certet :) Tackar för grattiset.

Anonym sa...

Hej Hej På Er!
Har det blivit några valpar?
Hoppas ni haft en skön semester/ sommar.
Här i sverige så har det väl inte varit den bästa sommaren.
Vi lämnade Ricco & Alfons hemma hos mina förädra och åkte en vecka till Kemer som ligger i turkiet. Det var skönt sol å bad å slappa dagar men vad man längtade hem till sina små killar.

Ha det gott å ser nyfiket fram fall det blivit några valpar.

vov vov Ricco & Alfons & Towe