torsdag 24 juni 2010

Hundar och mera hundar!

Först börjar jag med en midsommarhälsning till er alla!




Vet inte riktigt var jag ska börja med kanske det är lika bra att backa till förra gången jag skrev. Då var vi ju på väg till 2 utställningar: Orivesi och Tuuri. I Orivesi visade mamma upp Kiira och Mats visade Neiti. Kiira betedde sej väl i ringen och fick priset MG och 2:a i klassen. Bedömning finns att läsas på hemsidan.
Neiti sprang fint och betedde sej också väl i ringen och fick priset UTM och vann sin klass, vilket då betydde att hon gick vidare till bästa tik ringen och där blev hon fyra. Hennes bedömning finns också att läsas på hemsidan.
På söndag så bar det av till Tuuri. Vi visste att det väntade en lång dag då Neitis ring var direkt från morgonen och Kiiras sista ringen för dagen. Och nog blev det långväntan också...
Neiti fick då priset MG och blev 2:a. Bästa av allt var att den cocker som vann över Neiti (som också blev BIR) så slog Neiti dagen innan i Tuuri. Tänk så olika domarna tycker =).
Kiira hade en domare som skulle ha JÄTTEstora shelties. Så Kiira föll henne inte alls i smaken och fick priset G. Bästa av allt så skrev domaren att Kiira trampar kors framtill vilket syns ganska bra på bilderna att hon INTE gör... Kanske damen (domaren) borde skaffa starkare glasögon? Nåväl, det är ju bara en persons uppfattning.
Helgen efter var vi på anlagsprovsträningar i Kovjoki. Det gick väl sådär, men bra var ju att Mats och Neiti fick prova på och så vet vi ju vad som behöver tränas tills anlagsprovet nästa helg.
Som sagt nästa helg blir det anlagsprov. Dessutom kommer min kära morbror och hans fru från Amerika till Finland så då ska vi träffa dem också.
Helgen efter så kommer Kiira och matte var i Uleåborg hela helgen med "momma Pia" och Haamu på en 2-dagars utställning. Hoppas bara inte Kiira lägger igång löpet =/.
Helgen efter det är det utställning i Ylivieska för Kiira och matte samt "momma" och Haamu.
Helgen efter det går dock inte i hundarnas tecken utan då ska vi på bröllop. Min bästaste bästa Jenny ska gifta sej med Alex <3.

Bifogar några bilder av Kiira på utställningen i Tuuri. Bilderna är tagna av Taija Linna www.setteri.com



(bilder av Kiira / kuvia Kiirasta: Taija Linna)

Inga kommentarer: