måndag 28 juni 2010

Midsommar i hundarnas tecken

Denna midsommar har mest gått i hundarnas tecken. På midsommarafton var vi nere vid sommarstugan med Mats familj och åt gott. På lördag hade vi vår vän Magnus på besök som underhöll i alla fall tre av hundarna =). Vi passade på att veva igång grillen då och gott var det! Vad kan vara bättre än god mat i gott sällskap?

Både Kiira och Neiti blivit introducerade för agility (småskaligt förståss). Snart blir det att börja träna lite mera på allvar =)













På söndagen bar det av mot Seinäjoki. Neiti skulle tränas inför anlagsprovet. Vi respekterar ju fridlysningstiden samt jaktlagen och tränar inte var vi har blivit ombedda att låta fåglarna häcka i lugn och ro!!!


Först åkte vi via min mor och Poitsu fick lämna på "dagis" med Tykki och Haamu. Passade på att ta några bilder av sheltiesarna på samma gång =)








Med oss till grus- / sandtaget kom Neiti, Ressu & Kiira. Först fick Neiti lite träning, sen så blev det lite lekstund i vattnet. Ressu simmade gladeligen. Kiira däremot förstod inte riktigt hur de två andra ens kunde tänka sej låta vattnet gå högre än så det tog i maghåret...
Neitis träning gick bra, så nu blir det att försöka hinna träna ännu en gång före...

Bifogar en del bilder från helgen. Mera finns att ses via hemsidan
















2 kommentarer:

Eddie & Dino sa...

Hejsan! Ser ut som du har en riktigt vattenapporterande sheltie :) Kul att se, min vägrade blöta mer än yttersta tåspetsen då det begav sig. Skickade just e-post åt er om viltspårprovet. Vi ses!

Kati sa...

Jodå, Ressu skulle nog apportera varifrån som helst bara han får apportera =).
Många sheltien brukar vara just så att de bara kan blöta ner tassarna, tror dock att mina glömt att läsa rasbeskrivningen, iaf pojkarna. Kiira är ju mera som en sheltie brukar vara. =)
Vad kul att de slapp med, jag är ju själv i Ylivieska då...
Vi ses =)