tisdag 31 augusti 2010

Cockerspaniel Neitis helg

Denna helg har gått i Neitis tecken =). Först på lördag morgon bar det av till Kihniö på hundutställning. Denna gång så var det Markku Santamäki som domare och klassen var fortfarande Öppen klass, då anmälningen till utställningen gick ut några dagar före anlagsprovet =/. Samma resultat som sist MG1 (en 1a). Bedömningen var: Sopivan kokoinen ja erittäin kaunis ilmeinen pää. Vahva runko ja riittävä luusto. Kohtalaisesti kulm. raajat, antaa hieman matalaraajaisen vaikutelma. Kaunis, hyvin hoidettu karvapeite. Käyttäytyy iloisesti, liikkuu reippaasti.
Översatt blir det ungefär: Av rätt storlek med mycket vackert huvuduttryck. Stark/kraftig kropp och tillräcklig benstomme. Måttligt vinklade lemmar, ger ett aningen låglemmat uttryck. Vacker, välskött päls. Uppför sej glatt, rör sej hurtigt.





Neiti fick också pröva på att vara ute och åka båt med husse och hans bror ihelgen. Hon kommer ju att åka en hel del båt i älgjakten då hon är som spårhund för älgjaktlaget.




Har nu också prövat på andjakt med sambon och Neiti i helgen. Börjar nu förstå tjusningen med iaf andjakten =). Kameran var med och det blev ju en och annan bild av både hund och natur =)
Några kommer lägger jag upp här resten finns att ses HÄR












2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis !
Va fin hon är.
Många härliga bilder!
Ha det gott!
'Tass & Vov Ricco & Towe

Kati sa...

Många tack =)
och tack detsamma =)