onsdag 28 juli 2010

Kiira 1 år

Idag fyller Kiira 1 år! Tänk vad tiden går snabbt!

Hon lade dessutom igång med löpet för lite över en vecka sedan så hon såg nog till att hon blir en dam då hon fyller 1 =).

Utvecklingen har gått som förväntat, storleken är runt 35cm. Vikten låg på strax under 6kg nu före löpet, nu matstrejkar vi ju var och varannan gång, så antar att den har gått ner till runt 5-5,5kg.

Pälskvaliteten och mängden har varit bra för åldern, är hon som sin halvbror så kommer hon att vara runt 2 år före mängden kommer.
Nu fäller vi ALL bottenull (passligt till specialen i helgen). Men vi förväntar oss inget heller annat än lite mera erfarenhet samt en bedömning av lite mera "kunnig" domare =). Mycket hundar var anmälda och Kiiras klass finns det både en och annan juniortik att välja på =O.

Lynnet på Kiira är väldigt likt Ressus. Hon är aningen, eller nåja ganska mycket, mera ettrig än vad Ressu är. Iaf åt hundarna här hemma. Men jag anser att Ressu är alldeles för snäll då de andra "jäklas" =)

Arbetsvilja finns i mängder och massor, dock är hon väldigt mjuk till skillnad från alla de andra hemma =). Det knepiga är att "övertala" henne att något är roligt. Hon gör allt man ber henne om men ibland ser man att hon gör det enbart för att hon måste.

En annan sak som hon har väldigt likt sin halvbror är att då något är faktiskt kul så går vi på övervarv, detta är något som jag måste som handler se efter med. Vet ju hur mycket problem det vållade iaf på tävlingslydnaden med både Poitsu och Ressu, Även på agilityn vållade det problem med Ressu.

Hon är väldigt öppen mot barn och även andra vuxna. Visst kan hon backa tillbaka om någon kommer för bordust fram till henne, men vilken hund gör inte det?

Utställningsmässigt har hon gjort det bra tycker jag. Hon har både fått UTMÄRKT och MYCKET GOD (1a med CK och 1a). En domare gav dock enbart GOD (2a) men den domaren hade oxå mycket andra underliga funderingar gällande sheltien. =D

Röntgen och ögonspegling kommer att ske inom detta år misstänker jag. Ska nu iaf vänta några månader efter löpet.

Nu ska vi snart lägga igång med träningen (agility och kanske även lite tävlingslydnad) lite mera på allvar. Hade ju tänkt det lite tidigare men varken tid eller ork har funnits då det har varit så mycket annat på gång samtidigt, samt denna värme har ju gjort att jag inte har velat pressa nån av hundarna.

För att summera det hela så härligare hund kunde vi inte ha fått! Har inte ångrat en sekund att vi köpte henne.
Jag säger inte att hon är perfekt, men det är ingen av de andra heller. Man måste ju även se vad man kan förbättra hos sina hund, inte bara vad som är bra...

Tusen tack Elisabet för denna underbara hund!

3 kommentarer:

cockettsriccardo sa...

Grattis!
I efterskott!
Mycket fina hundar du har!
Ja 1 år går så fort.
Tiden rusar iväg!
Ha det gott!
Ricco & Towe

Kati sa...

Kiira tackar så mycket för gratulationerna!

Tackar =)

Visst rusar tiden iväg, man försöker ju hinna med men det lyckas inte alltid =)

Ha de så bra ni med =)

Eddie & Dino sa...

Ett år går så fort, men grattis både till en fin sheltietjej och till en lika fin cockerdam. Ser fram emot att möta er både i viltspårsskogen, på agilitybanan och eventuellt också på lydnadsbanan./Hälsningar från Bodil och vovvarna